Üdv egy 23 éves lány blogján, aki imád fotózni, mérhetetlenül imádja a természetet, a zenét, és minden érdekli ami egy kicsit is elüt a hétköznapitól. Nem retten meg a horrorfilmektől, imádja az elhagyott helyeket és Párizsba is csak a katakombák miatt utazna el. Kedve nagyban függ a reggeli kávé lététől, de általában barátságos mindenkivel és soha nem ítél elsőre. Néha kicsit elvont gondolkodásmódú, de bárkivel szót ért és folyton bohóckodik, persze csak miután megismeri a körülötte lévőket. Ez lennék én, Vampy.

,,Ne kérdezd tőlem, mit miért fotózok s fotóztam. De azt sem, honnan jöttem, s merre tartok. Csak nézd meg jól a képeim! A választ megkapod."

 

 
 
Főoldal

Egy komoly téma /1/

2017.09.20. 11:23, Vampy

Gyermekvállalás, és szülőtípusok.

Képtalálat a következőre: „children tumblr”

Már jó ideje érlelődik bennem ez a téma, de valahogy sosem éreztem magam olyan komolynak, hogy írjak erről. Ez szerintem egy elég lényeges téma az életünk során, mégsem fordítunk rá kellő figyelmet, és teljesen természetesnek vesszük. Az ember megszületik, felnő, megházasodik gyerekeket szül, majd boldog nagymamaként meghal. Ez nem ilyen egyszerű, sőt, sokszor nehezebb is mint hinnénk. Elég összetett bejegyzés lesz ez, és talán pont ezért nem vettem rá magam még eddig. De most itt a kávé, megy egy chill mix, borús, igazi blogolós hangulat, úgyhogy vágjunk is bele!

Kezdjük a szülőknél. Nagyon sokan úgy vállalnak be egy gyereket, hogy nincs meg minden körülmény, ami egy csöppség számára kell. Nem, nem csak anyagi háttérre gondolok. Persze fontos az is, hogy legyen egy saját lakása az embernek ami egy biztos hely, ahová mindig visszatérhetsz anélkül, hogy a lakás tulaja egyik napról a másikra úgy ne döntsön, hogy ki kell költöznie a családnak. Plusz albérletet találni gyerekkel sem könnyű, sok helynél kikötik, hogy nem lehet állatot és gyereket magunkkal vinni.

Az is fontos persze, hogy meg legyen az anyagi háttér, hogy szép gyermekkort biztosíts gyermekednek, meg tudj venni mindent amire szüksége van, meg egy kis pluszt is adni.

De ezzel mind kitörölheti a picur, ha nincs meg a szeretet. Ebbe nem megyek bele, mert ez a ritkábbik eset.

Mi van azokkal akik azért szülnek, hogy támogatást kapjanak, esetleg fel tudjanak venni egy kölcsönt, de ha nem lennének ilyen ajánlatok, meg sem fordulna a fejükben a gyermekvállalás? Ez helyes döntés?

Kell még egy biztos családi kötelék, ami egy anyából és egy apából áll. Rengeteg a válás manapság, ami nem épp kíméletes az apró néppel szemben. A szülők nem empatikusak, vitáznak a gyerek előtt, uszítják egymás ellen a kölyköt, mondván apuci, vagy anyuci gonosz, meg mást szeret – ha épp megcsalásról van szó – és még sorolhatnám. Ha egy minimális kis kétség is felmerül a közös jövőt illetően egy párnál, kizáró oknak érzem egy gyerekvállaláshoz.

Érzelmi intelligencia! Talán ez az egyik legfontosabb, amit az emberek 99%-a magasról letojik. Nagyon fontos, hogy megértsük, egy gyerek attól, hogy még nem tud önállósodni, neki is van gondolata, és érzelme, valamint személyisége. Nem, nem kell mindent megvenni neki ha hisztizik a boltban, de ne formálja a szülő a saját képére. Ne zsarolja érzelmileg, és ne irányítsa bármiről is legyen szó. Ha a gyerek nem művészi hajlamú, hanem mondjuk a sport érdekli, akkor ne ragaszkodjunk már egy rajz szakkörhöz például.

Nagyon nehéz megtalálni az arany középutat, főleg ahogy nőnek, és kamaszkorba lépnek, látom húgomnál is ezt a szitut. Apa próbál kicsit szigorú lenni, de ahol elvesz, ott ad is. Nem mindig hoz jó döntést, de hisz ez nem egy egyszerű dolog, hisz attól függetlenül, hogy tesóm a gyereke, még van úgymond saját élete, egyfajta kis érzés, és gondolatvilága, mint mindenki másnak.

Ezek nélkül tilos gyereket vállalni, én azt vallom. Pont ezért nem akarunk mi sem párommal, mert én egyrészt nem rajongok értük. Igen, tudom, ha ott lenne egy saját, beindulna az anyai ösztön meg miegymás, de szerintem erre alapozni óriási hiba az életben, hisz ez is egy zsákba macska. Nem mindenkinél kapcsol be az a bizonyos érzelmi bigyusz. Másrészről azért sem akarunk, mert nincs meg az anyagi háttér sem. Se saját lakás, se anyagi biztonság. Emellett tudjuk mi volt tavaly, ilyenekre nehéz egyenlőre alapozni. Elhamarkodott lenne bármi ilyesmi döntés.

Tartjuk magunkat annyira komolynak, és értelmesnek, hogy nem tesszük tönkre egy ember életét egy felelőtlen döntéssel.

Szülőtípusok...

Biztosan van a ti környezetetekben olyan valaki, akinek a szüleit valósággal imádjátok, mert laza, bármit meg lehet vele beszélni, és kicsit olyan akár egy barát. Azt hiszem ez lenne az ideális, hisz ha olyan akár egy barát, akkor bízol benne, és bármi van, erős köztetek a kötelék. Persze ott is van, hogy szülősködés kell, de ez így helyes.

A védelmező. Ez az egyik legborzasztóbb szerintem. Ne állj olyan közel a járda széléhez, mert jön egy kocsi vagy busz, vagy kamion, és elsodor. Ne ugrálj az ágyon, mert leesel és összetöröd magad. Ne indulj el a versenyen – mondjuk egy rajzversenyen ami érdekel – mert ha nem nyersz csalódni fogsz... De még sorolhatnám a sok tiltó szócskát egy csomó élethelyzetre, amivel ez a típusú szülő visszafogja palántáját, mondván jót akar neki, de még csak rosszabb lesz. Ha folyton a gyerekre szól, nem lesz gyerekkora annak a szerencsétlennek, mindentől félni fog, és egy kudarcként tekint majd minden kihívásra. Kicsit én is tapasztaltam ezt, pl a járdás résznél, és minden olyannál, amiből valami apró karcolásom is származhatott. Mai napig ráz a hideg néhány szitutól, de mióta párommal együtt vagyok, kicsit lazábban veszem a dolgokat, és akár vérre menő birkózásokat is megejtünk, míg kéztörés közeli állapotba nem kerülünk. Végre nem félek. :)

Ha visszafogják a gyereket ilyen téren, felnőtt korban nagy eséllyel nem fog belevágni nagyobb kihívásokba, mondván csalódni fog. Mindig ott lesz egyfajta félelem a lelkében legyen szó bármiről.

Érzelmi zsarolós! 20 éven át neveltelek, és ez a hála, hogy elköltözöl és egyedül hagysz? Mindent megadtam neked amire szükséged volt, de sennit nem kapok érte cserébe? Már engem nem is szeretsz csak a barátok/ a párod fontos neked, engem semmibe veszel...

Ismerős? Részvétem, én is hasonló szituban vagyok és nőttem fel. Ez még egy kegyetlen dolog, és szerintem mérhetetlenül gusztustalan is. Nem azért vállal egy szülő gyermeket, hogy az önzetlenül felnevelje? Nem azt mondom, hogy ha felnőtt a gyerek hagyja ott a szülőt és soha ne is térjen vissza hozzá, de egy pár apró vita alkalmával ilyet vágni egy gyerek képébe szánalmas. A szülőnek kutya kötelessége megadni a gyereknek azt amire szükség van, feltételek nélkül. Nem a gyerek akart megszületni, hanem a felnőtt döntött a születésről és a felelősségről. Akkor tartsa is magát ehhez, ne pedig dobálózzon ilyenekkel. Az ilyen esetektől képes a gyerek depresszióssá válni, hisz ha ez gyakori, mély nyomot hagy benne, és próbál majd mindig úgy dönteni, hogy a szülőnek jó legyen. De saját maga hol marad? Itt vagyok én élő példának. Ha folyton anyám kívánságát nézném, itthon ülnék, nem lennének barátaim, párom meg végképp nem. Majd mikor már olyan idős lennék, hogy édesanyám távozott, itt lennék egyedül, és így is halnék meg. Ugye nem szép jövőkép? Ebből próbálok kitörni, néha több, néha kevesebb sikerrel. Egyszer muszáj kiröppennem...

A szigorú! Állandó szabályok! Fontos a fegyelem, a tisztelet, és a tanulás, de nem minden áron. A túlzott, szigorú szabályok sem teljesen jó megoldások. Ebbe nem mászok bele mert nem nagyon tudok róla nyilatkozni.

A tiltó szülő! Nem barátkozhatsz x-y-al. Nem mehetsz el a suli buliba. Nem mehetsz ki a játszótérre a barátaiddal. Nem mehetsz sehová. Ettől kapok még agyér görcsöt. Sok helyre el voltam ám hívva, mégsem mehettem el, mert nem. Aztán meg nézhet a szülő ha kap egy képet a gyerek, elkezd hazudozni, úgy lóg el a tiltott buliba, vagy majd 30 évesen is bulizni fog, és szarik az életre, mert nem tudta kitombolni magát. Én szerencsére tartom a mértéket minden téren. Néha elmegyek persze mondjuk barátokkal és párommal meginni egy sört, vagy pár pohár Jagert, de nem iszom le magam a sárga földig, nem drogozok, nem gyűjtöm az egy éjszakás kalandokat, és így tovább. Nem is hinnétek hány ilyen eltiltott gyermekből lesz züllött felnőtt, ha nem is örökre, de egy időre biztosan...

„Nem érek rá” szülő. Hiába van fontos fellépésed a suliban, vagy szeretnél kicsit a szüleiddel lenni azok folyton dolgoznak, vagy csinálnak valamit ami fontosabb nálad. Szerencsére ebben sem volt nagyon tapasztalatom, így erről sem tudok írni, de van ilyen is sajnos.

Megbecsülni? Ugyan minek? Néha éreztem már úgy magam, hogy bármit teszek, az sosem elég. Ez ahogyan nőttem egyre inkább vállt ilyenné. Ha egy gyerek alkot valamit, igen is meg kell dicsérni, hisz lehet, hogy nem egy tökéletes műalkotás, de időt, és energiát fordított rá. Kritizálni se szabad, csak tanácsot adni finoman és játékosan akár. Fogalmam sincs, nem értek a kölykökhöz, de ha gyerek lennék, így nem venném zokon a szavakat. :D

Uszító szülő! Apád/anyád rossz, mert megbántott. Ne engem kérdezz, hogy kibékülünk-e, hanem menj a másik szülőhöz, és így tovább. Sajnos én is voltam postagalamb, aki szerette volna, hogy újra egy család legyen a mi kis 3 fős csapatunk. Most már belátom, jobb, hogy nem lett így, de akkor nagyon nehéz volt megélni. Valamint édesapámnak úgy elmagyaráznia nekem, hogy ne bántson meg, és meg is értsem, annak a világnak amibe születtem vége... Lehet, hogy kegyetlen közölni egy gyerekkel, de ez még a jobbik eset, mint az, hogy a szülők egymás közt pingpongoznak a gyerekkel. Emellett az sem jobb, ha az egyik folyton a saját sérelmeivel traktálja a gyereket. Komolyan, hol érdekli a kicsit, hogy anyuci, vagy apuci milyen a magán életben, vagy kivel kavar éppen. Egy kisgyerek ezeket nem fogja fel, az ilyen vádaskodásoknak köszönhetően meg csak megutálja az adott szülőt, és búcsút inthet a gyerekkorának is. Abból az időszakból én is csak arra emlékszem, hogy anya és apa mikor, és hogyan csatároztak egymással, nem pedig arra, hogy milyen szép gyerekkorom volt...

Nagyon sok szülőtípus van még ezeken kívül, sok szülőben pedig több ilyen is megtalálható, ami nem éppen jó dolgok, tekintve, hogy felnőttként az a gyerek majd jobban talpra kell álljon. Rosszabb esetben akár depressziós is lehet egy ilyen családi háttér miatt, hisz nem mindenki kezeli jól érzelmileg az akadályokat. Valaki hajlamosabb mélyebben megélni az élet megpróbáltatásait.

Volt egy cikk, amit egy blogger csoportban dobott be egy leányzó. Innen jött először az ihlet, hogy erről írni kéne, hisz fontos dolog az életben. Senkit sem akartam lebeszélni a család alapításról, félre ne értsétek, de ahogy körbenézek elszomorítónak látom a helyzetet. Előbb jobb mindent biztosítani, meg átgondolni, mintsem belevágni, mert egy gyerek boldogság. Ez nem elég...

Ti hogyan vélekedtek erről? Nektek volt valami ismerős a felsoroltakban? Legyen ez egy kibeszélő poszt! Írjátok meg bátran itt a bejegyzés alatt, hogy nektek mi ismerős, vagy épp mi az amit még fontosnak tartotok ebben a témában. Próbáljuk megoldani ezt a fontos problémát, mondhatom azt, hogy egy szebb jövőért. :)

Életem egyik legfantasztikusabb névnapja!

2017.09.18. 11:38, Vampy

Azaz mi történt velem a hétvégén...

Kapcsolódó kép

Már egy korábbi bejegyzésemben említettem, hogy menni fogunk Road koncertre, ugyanis mint valami kis ajándék, a névnapomra rakták a nyárzáró koncertjüket. Persze hogy összeszedelőzködtünk, és már zötyögtünk is Pest felé péntek délelőtt. Most már 4-en, ugyanis jött még haverunknak egy barátja akit még induláskor nem tudtam hova tenni. Mármint ismerős volt az arc, hogy hasonlít valakire, aztán beugrott Pewdiepi. Persze ez a név átkonvertálódott Pudipí becézésre, amit most használni is fogok ebben a bejegyzésben. Bocs haver. :D

IC-vel mentünk, és persze, hogy kettesével vettük meg a jegyeket, és a miénk a legutolsó kocsira szólt párommal, a többieké meg majdnem a legelsőre, az is külön. Hülyéskedtünk ezen is, és bár mondtam, hogy szanaszét leszünk ültetve, a srácok mégis beültek egy 4-es helyre. Pár állomásig tök jó volt minden aztán jött pár ember, aki minden áron oda akart ülni. Tudom, hogy nem szereti senki ezt hallani, de én megmondtam... :D

Hátra mentünk oda ahová a miénk szólt párommal, de ott sem volt jobb a helyzet. Nekünk volt hely, a többiek meg mentek vissza egy másik kocsiba. Innentől már a wifit használva kommunikáltunk, vagyis jobban mondva baromkodtunk, míg le nem szálltunk Pesten. Ott Sel már várt bennünket az állomáson, ugyanis megbeszéltünk, hogy jön velünk egy darabig.

Pudipi be akart menni valami külföldi boltba Monsterért, így összelökték a srácok a tudásukat – a telefont... - és oda vettük az irányt elsőnek. Onnan meg mehettünk egy horror pub-ba, amire már azóta kíváncsi voltam, hogy láttam egy ilyen horror csopiba facen. A többiek nagyobb durranásra számítottak, de nekem nagyon bejött. Volt aki azt várta, hogy megijesztik, másnak nem tetszett a kiszolgálás, a harmadik meg a díszletet érezte kevésnek. Pedig szerintem nem rossz. Óriási plakátok, vagy inkább tapéták? Vannak mindenütt a falon, igazi nagy horrorkarakterek arcaival, akik gyilkos pillantásokkal figyelik a betévedt vendégeket. Félhomály van, és iszonyat jó zenék szolnak, mind-mind rock és metál. Amolyan pont nekem való hely. :D

Mondjuk ha betértek, és ne adj isten éhgyomorral, akkor ne igyatok szeszes italt. :D Én is meglepődtem párszor. Pedig csak két Jagert ittam meg pár korty sört, mert kóstoljam már meg. Ja, igen, Pudipi hozott házi sört, és nyilván mindegyik az én kezembe is landolt, mert annak más íze van, kóstoljam meg.

Mindegy is, visszatérve az elejére, picit megszédített ez a kevés ital is, és nem messze tőlünk volt egy sötét sarok, amire ha odanéztem így kb 2x faszán megijedtem. Egy apáca ruhás bábú volt. Tippeljetek mit hittem ki áll ott? Ne? Semmi? Segítek... :D

Katt a linkre >>

Szerencsére hamar el is múlt a hatás csak kicsit fel kellett állni, és mozogni. Sellel fotózgattuk a helyet, vagy épp videóztuk – véletlen – meg párom is lőtt pár képet. Megmolesztáltuk az apácát is, mert ha szobor, vagy bábu, akkor tuti, hogy kezet kell vele fogni. :D

Végül pedig visszaindultunk a Nyugatihoz. Még érkezéskor benéztünk egy rocker boltba, ugyanis Sel beharangozta, hogy van egy ilyen is errefelé, és megdöbbenésünkre még olcsóbb volt mint idehaza. Acélbetétes 20 000, Pulcsi 5000 – asszem – pólók meg 2500. Én például itthon a Rammsteines pólómat 3500-ért vettem, szóval érezhető a különbség. Ráadásul elég széles a választék, és a póló anyaga is nagyon tetszik. Mondjuk a rá nyomtatott dolgokra kíváncsi leszek, hogy meddig bírja majd.

Igazság szerint most gyűjtöm azoknak az együtteseknek a pólóit amiknek hallgatom pár számukat legalább, de nem bírtam ellenállni Mansonnak... Még a Born Villain felirat is ismerős volt valahonnan, csak nem emlékeztem, hogy honnan. Azóta megnéztem és rájöttem, hogy egy újabb beteg szám címét hordozom magamon. :D Csatolom a klippet, mert úgyis tudom, hogy minden beteg horrort meg hasonlót megnéztek ti is. Aki nem bírja az ilyet, meg nem akar perverz dolgokat látni az ne nézze meg!!!

Nekem a hajvágás a legborzasztóbb! T_T

Na jó pólóról leszállunk és visszakanyarodunk az eredeti témához. :D

Sel is vásárolt, míg én vártam, tátottam a szám a helyen. Na meg az egyik eladón. Szét volt varrva. Az arca is. Menő volt de kicsit őrült is. Na meg félelmetes.

Mivel éhesek voltunk, így elmentünk kajálni, meg Seltől elbúcsúztunk, ugyanis ő indult haza. Mi is amint megettük amit vettünk már mentünk is a koncertre. Bevallom, még nem éreztem annyira azt az igazi koncertes hangulatot magamon. Inkább csak jól éreztem magam 3 bolond társaságában, akik vagy vitáztak mint két gyerek, vagy egy házaspár, vagy nyomták a hülyeséget. De most komolyan? Hogy lehet a Boráros térre azt érteni, hogy orális tér? :”D Innen meg jött a sok hülye poén a Púzóval. Pasik... XD

Volt egy átszállásunk villamosról buszra, ami elég döcögősen ment, ugyanis a két jó barát azon vitatkozott, hogy jár ott busz, vagy sem. :D Azért jót röhögtünk ezen is, és szerencsénkre jött a busz, így el tudtunk menni a koncertre még időben. Mivel én már kivásároltam magam egy Mansonos pólóval, így nem vettem mást csak egy kitűzőt. Pedig volt egy pulcsi amin nagyon gondolkoztam, ugyanis 2000 volt, és a jó reménység fokából a vitorlás volt rajta. De nem szerettem volna annyit költeni, így haverunknak adtam a kitűző árát, hogy ha már ő vesz valamit akkor hozzon nekem egy olyat. Azt hittem vesz magának valami Road-os pólót, vagy pulóvert, de aztán ahogy a kitűzőt a kezembe nyomta boldog névnapot kívánt és felény nyújtott egy Road-os könyvet.

Ennek óriási elő sztorija van. Egyrészt én a Roadnak mondhatom azt, hogy nagyon sokat köszönhetek. Sokszor kapok választ a hétköznapi problémákra a zenéik által, plusz a legutóbbi koncertjük óta szó szerint jól érzem magam lelkileg. <3

Mivel haverunknak meg volt a könyv, így szerettem volna kölcsön kérni, hogy elolvashassam, de mikor hazajött azt mondta nem találja sehol. Ezért nem hozta valószínűleg. :D

Általában ha kapok valamit örülök neki mint mindenki más de ritka az, hogy meg is hatódok. Ez most bejött. :D Rendesen annyira meg lepődtem, mint még talán soha, és nagyon jól esett ez a gesztus. Az meg külön, hogy már említettem haverunknak, miért szeretnék aláírást a zenekartól, hogy olyan tetoválás legyen belőle aminek mély jelentése van, talán ezért is lett ez az ajándék. Nem tudom, mindegy is a lényeg, hogy köszönöm még egyszer. <3

Ezután elindultunk a tömegbe. Még az elő zenekar játszott amit most ide belöknék, ugyanis nem voltak rosszak. Nekem a gitáros és a dobos játéka külön élmény volt, ugyanis nagyon tetszett. :D Az énekes a mikrofonjával meg amit leművelt, ahogy pörgette meg a nyakára tekerte valami eszméletlen menő volt. :D

Elég későn értünk a helyszínre így nem sokáig hallhattuk őket, utána meg már jött is a Road. Persze még kellett azért várni, mert ment a pakolászás a színpadon. Kezdtem érezni amit legutóbb. Hidegrázás, gyorsuló szívverés, és enyhe hajtóerő ami mintha egy pici adrenalin lett volna. Ezt már csak az tetézte mikor beadták várakozás közben Mansontól az egyik kedvenc számomat a Beautiful people-t.

Hosszú percek után végre megjelent a várva várt zenekar, és jöttek a már jól ismert számok. Néhányat nem szoktam hallgatni nem is értem miért, másokat viszont nagyon is, ezeket pedig teli torokból üvöltve tomboltam végig. Ó, és egy kis élmény beszámoló, amivel visszakanyarodnék egy régebbi bejegyzésemre a rockerekről.

Legutóbb is volt pogó, de nagyon laza volt, hozzánk el sem ért, pedig elég közel voltunk a színpadhoz és nem is álltunk nagyon szélen sem. Most viszont... Nem a pogózással volt a gond, inkább azzal, hogy bekeveredett közéjük pár idióta is, akik azért mentek be, hogy bunyót szítsanak. Néhányan nem csak élvezték a zenét és a táncot, hanem beszólogattak a másiknak, direktbe úgy löktek, hogy az a másiknak fájjon, és szó szerint provokálták a többieket. Hozzánk is elért pár hullám, mondjuk engem totál hidegen hagy Manson óta. Annál durvább nem volt, sőt, meg sem közelítette. Még tavasszal volt két duci lány akik pont előttünk álltak és fotózgatták magukat. Na ők most is ott voltak, és még a koncert kezdete előtt bementek a tömeg közepébe. Az első szám vége felé, az egyikőjük üvöltve próbált jönni kifele a tömegből, és ahogy mellém ért össze is esett. Gondolom az ital, meg a lökdösődés és nyomorgás rossz hatással lehetett rá, azért ájult el. Nagyon meg szeppentem, de én, és egy lány rögtön elkezdtük felhúzni a földről, nehogy baja essen. Nem igazán bírtunk vele, ekkor a tömegből akik érték próbáltak segíteni, mag egy férfi meg nem jelent és a hóna alá nyúlva ki nem vonszolta szegényt a tömegből. Ugye, hogy állatok vagyunk? :D

Kicsit odaillőnek éreztem később a koncerten elhangzó egyik számot a balhézó tömegen végignézve.

Egyébként nem értettem, miért hallatszik inkább a közönség mint az énekes hangja, de a koncert végén elárulta, hogy betegen lépett fel. Így már mindent értettem. :D Jobbulást neki, ha a pálinka nem segített volna. Bleeee pálinka...

Te jó ég de hosszú lesz ez a bejegyzés...

Van egy szám amit nem igazán tudok végighallgatni könnyek nélkül, ez pedig a világ csavargó. Tudtam, hogy lesz és azt is, hogy a szülős résznél tuti elcsuklik majd a hangom. Én utálok meghatódni bakker...

Végig vettem nektek. Rátok milyen hatással van ez a szám? :)

 

 

Legszebb pillanat ❤🤘 #roadzenekar #világcsavargó #rock

Barabás Enikő (Vampy) (@vampirecat8) által megosztott bejegyzés,

Ideje végezni a bejegyzéssel, szóval belehúzok picit.

Koncert végén vártunk jó másfél órát, hogy alá tudjam íratni a könyvemet a zenekar valamelyik tagjával, és meglegyen a tetováláshoz az autogram, de nem jöttek ki, így elindultunk az állomásra.

Hajnal 2:27-kor indult volna a vonatunk, amivel csak annyi volt a probléma, hogy 2:30-ig zárva volt az állomás. Nem igazán értettük a kiírást, és a hülye ötletemnek köszönhetően az aluljárón át próbáltuk megközelíteni a Nyugatit.

Amint leértünk, behatároltuk merre kell indulni, és persze, hogy a sötét részre.

Következő a kép; Néhol ég a lámpa, teljesen üres minden, csak húgy és szar szag árad mindenütt, meg a folyosó végéből egy banya szerű hang rikácsol. Nekünk erre kellett menni... :D

Meg is tettük, és igyekeztünk elkerülni a hang forrását. Persze alul is le volt zárva az út, így vissza kellett fordulnunk, ekkor utánunk jött a hang forrása.

Amúgy is creepy volt a sztori, de így még félelmetesebb volt amiket mondott. Az anya elvetél, és a magzat meghal, olyan átkokról beszélt, meg mondott olyat is, hogy most még szép fiatalnak látják a srácok a lányokat, de majd a lány szeme kifordul a helyéről és vérben ázva megmutatja a valódi énjét, és hasonlók. 3 srác volt velem, de én úgy fostam ettől a nőtől mint még soha életemben senkitől eddig. Szerintem a többiek is hasonlóképp éreztek. Ráadásul nem elég, hogy félhomály, meg kihalt aluljáró, de ez követett minket, és nekünk fújta a creepy dumát. Szerencsére amint a világosba értünk nem jött utánunk, inkább visszafordult. Oda se mentünk vissza többet. Végül kiderült, hogy 2-kor már nyit is az állomás, így volt időnk megvenni a jegyet, meg felszállni a vonatra, ami nem volt kabinos sajnos. Pedig úgy terveztük, hogy bezárjuk az ajtót és alszunk egy jót mind. Csak reménykedtünk benne, hogy az átszálláskor már kabinos vonatunk lesz, de nem így lett. Sőt, még rosszabb lett.

Bevackoltunk mi ketten párommal egy 4-es ülésbe, mellettünk pedig haverjaink külön-külön egy-egy kettest elfoglalva. Én ledobtam a bakancsom és az ingemmel betakarózva felhúztam a lábaim, hátha így kényelmes lesz, de az a szék... Eleinte nem is tudtam nagyon aludni mint az előző vonaton, így csak hülyéskedtünk meg beszélgettünk. A srácoknál még mindig megmaradt ez a púzós poén amin már kevésbé tudtam nevetni addig míg meg nem szólaltam.

- Nagyon jó volt a koncert, és még a kedvenc számomat is adták, a túlzó kámfort...

Egyszerre néztek rám mind, majd párom megszólalt; - Mit? Púzó kámfort?

Először azt hittem megint baromkodik, hogy rosszul hallott valamit, de mikor haverunk, és Pudipi is azt mondta nevetve, hogy ők is úgy hallották, már én sem bírtam tovább. Süket bagázs. :D

Így lett a kedvenc számomból vicc. :D

Egyébként mire sikerült volna elaludnom, felszállt 3 idős néni. Az egyik megszólalt, hogy lehet át kéne menni másik kocsiba, mert a fiatalok biztosan messziről jöttek és fáradtak, had pihenjenek. Erre az egyik megszólalt károgó hangon, méghozzá hangosan; Minek alszanak? Ne aludjanak!

Hát nem is aludtunk tovább hála annak a bunkónak, ugyanis a varjú hangján egész úton azt hallgattuk, hogy a Mihálynak az öccsének a barátjának az unokájának a szerelmének a fiának a barátjának, meg annak a nem tudom kijének mit csinált a rokona. Már a végén csak röhögtünk az egészet. Haverunk ki volt rajta akadva, párom fáradtan ülve hallgatta őket, majd kitört belőle a röhögés, Pudipi meg úgy csinált mintha velük beszélgetett volna, grimaszolt és hasonlók. Én meg persze nem bírtam ki röhögés nélkül ezt a kombót, így végig kacagtam Debrecenig az utat. Mondanom sem kell hulla voltam mire haza értünk, és majd csak dél körül sikerült aludnom egy keveset.

Ú de hosszú lett. Köszönöm ha elolvastad, nektek belökök ide egy számot köszönet kép. Legyen szép napotok. <3

Az...

2017.09.12. 12:25, Vampy

Már lassan egy éve láttam az előzetesét ennek a filmnek, és borzasztóan vártam. A könyvet nem olvastam, a régi filmet nem láttam, de mégis úgy éreztem, ez elég jó kis történet.

Aztán eljött a nap, hogy menjünk megnézni, de nem jutottunk be, ugyanis telt ház volt az esti vetítésen.

Ebbe most nem fogok belemenni, csak annyit mondok, hogy picikét fel voltunk háborodva párommal pár dolgon és másnap néztük meg a filmet.

Mivel agyon volt dicsérve, meg fel volt fújva akár a piros lufi, hogy milyen jó lett a film, nyilván jót is vártam, de igyekeztem nem elfogultan beülni, hanem inkább semlegesen.

Olvastam egy cikket amiben istenítették, de jó pár olyan dolgot is leírtak, hogy mi az amire tényleg számíthatunk. Azt kell mondanom, hogy a cikkben lévő leírás nagy része úgy is volt.

Itt elolvashatjátok >>

Aki beül, hogy megnézze, ne egy rettegős filmet várjon, inkább egy mélyebb tartalmú, kissé horrorral megfűszerezett félig valóságot, félig pedig történetet várjon.

Voltak benne persze kissé félelmetesebb jelenetek, de mint a cikkben is írták, arra mentek a készítők legfőképp, hogy a gyerekek háttér szorijait és lelki világukat megértsük, átérezzük, majd izguljunk értük. Én azt mondom, hogy ha díjat érdemel idén egy film, akkor ez tuti az. Ennyire jól összerakott, érthető filmet amiben végre tényleg érted a főhőst/főhősöket ritkán láttam még. A gyerekek hitelesen játszották a szerepüket, volt benne pár jó poén is, amin akaratom ellenére is sikerült elmosolyodnom, a kedvencem pedig Kussoljál már Richie volt. XD Akik megnézték, vagy megnézik, érteni fogják miért írtam így a nevét.

Órákat tudnék beszélni a filmről, de most kiemelnék pár dolgot ami nagyon is tetszett a fimben.

---------- SPOILER KÖVETKEZIK!!! ----------

Képtalálat a következőre: „it 2017”Mint fentebb említettem, beleláthattunk főhőseink háttértörténetébe, vagyis a családi légkörükbe. Néha a hideg rázott a film közben. Volt az anyuka aki kamu betegségeket aggatott a fiára, és igyekezett mondhatni magához láncolni fiát. Ott volt a hívő család is akik szigorúan nevelték fiukat, a molesztáló apa, és a kedvencem az agresszív szülő. Erre most picit kitérnék.

Ugyebár minden iskolában van egy szekáló nagyobb aki a kisebbet, vagy gyengébbet bántalmazza. Volt itt is egy srác aki főhőseinket piszkálta pár haverjával, nem kicsit durván. Sokszor nem értettem honnan ez a düh, és agresszió, mert ugyebár azt láttuk, hogy üvölt, káromkodik, kést ránt, fenyeget, megver másokat és így tovább. Ha bármi jelenetben feltűnt azt láthattuk, hogy rendesen idegbeteg a srác. Valahogy gondoltam, hogy ez egy álca lehet nála, de mégis töménynek éreztem az összes szavát és cselekedetét. Majd jött az a bizonyos jelenet, mikor kismacskára készült lövöldözni a barátaival – szerencsémre - megjelent a rendőr faterja - így nem láttam a jelenetet – és nem kicsit rámorrant fiára, majd elvette a már amúgy is meg félemlített fiútól a fegyvert és hármat a lába mellé lőtt a gyereknek. A srác összehúzva magát reszketett a félelemtől, és bár negatív karakter volt, kicsit sajnáltam és meg is érettem honnan ez a lelkivilág. Talán ez a jelenet volt ami a leginkább tetszett a filmben, ugyanis hitelesnek éreztem nem csak az alakítást, de magát a lényeget is.

Ami szintén tetszett azok amikként előjött Az, a fiúk legnagyobb félelmeikén. Főleg a zsidó srác félelmétől akadtam ki igazán, az a tipikus Mi a jó büdös??? :OOO amitől igazán ki tud rázni a hideg. Amikre nincs magyarázat. Én ezektől készülök ki leginkább, nem csodálom, hogy szegény srác is kész volt attól a képtől. De most komolyan ki az aki egy ilyen képet rak ki a lakásában???????????

Az is remekül meg volt formálva pont tegnap este nézem meg a régit, és meg kell mondanom, az sem volt piskóta, de a mostani... Látszik rajta, hogy egy koreai keze is benne van a dologban – elnézést ha nem koreai – ahogyan a festményes alakban is. Amolyan Átok forma...

A képi világ is nagyon tetszett, nem voltak idegesítőek a fények. Sok horrorban fél másodpercenként kiégetik a retinám egy teljesen sötét képből átmenő óriási fényáradatba. A hangokra is figyeltem néha picit. Általában menekülős horror jeleneteknél olyan hanghatásokat tesznek be amik kissé meglökik az ember pulzus számát, hogy jobban izguljunk. Most meg is figyeltem, és működik. Nem egy jelenetnél éreztem azt, hogy ez nem félelmetes, mégis rászorítottam párom kezére ösztönösen. :)

Amit még imádtam, Richie. Az a kis srác páromról volt mintázva XD Igazi kis hülye gyerek aki még a legdurvább pillanatokban is oda-oda szól egy két viccesebb megjegyzést. :D

---------- SPOILER VÉGE!!! ----------

Aki még nem látta a filmet ne teát kérjen, ugyanis hosszú a film, ami jó dolog, mert szépen ki tudnak bontakozni a szálak, de a vége felé már minden baja van az embernek. Én is film felénél muszáj volt kimenjek mosdóba. Ha mégis így járnátok, a takarítós jelenetnél tegyétek sietve, konkrétan semmiről nem maradtam le szerencsére. :D

Egyébként már nagyon érik bennem egy bejegyzés a családról, és gyermekvállalásról. Ez a film most megint afelé lökött, hogy ideje lenne megírnom, szóval a napokban, vagy jövő héten várható erről egy iromány. Csak most még jön a hétvége, koncert, névnap, itt van egy haverunk is szóval nem lesz túl sok időm péntektől . Addig viszont nézzétek meg a filmet mindenképp. Ha igazán jónak akarjátok érezni ne nagy elvárásokkal, ne számítsatok nagyon félelmetes dolgokra, csak legyetek szimplán kíváncsiak a történetre. :3

Az Erdő Boszorkánya...

2017.09.08. 13:16, Vampy

Ősz... Ha a levegőbe szippantok érzem az ősz jellegzetes illatát. Ez valaminek a vége... A lombok még zöldellnek, ám némely levél már kezdi magára ölteni színes ruházatát, megsárgult, kissé barnás, néhol pedig a vér színéhez hasonló árnyalatban.

Neszt hallok. Közelebb sétálok a hang forrásához és rájövök mit látok magam előtt. Az erdő boszorkányát. Csipkés fekete köntösben, néhol vöröses, néhol pedig zöldes árnyalatban tündöklő haját, és méregzöld ajkait. A fák közt bujkál, néha felfedi valós alakját, máskor pedig meglapul fákat körbeölelő borostyánnak álcázva magát. De vigyáznom kell, mert ha észre vesz, egy gonosz varázslat, és én is könnyen áldozatává válok, majd görnyedt fa ként végzem a többi közt várva az évek múlását...

A teljes méretű képhez kattints ide

Kicsit felvezettem a most készült fotókat, vagy mondhatom úgy, hogy fotósorozatot, ami kissé sötét hangulatú lett. Egyik legjobb barátnőmmel kimerészkedtünk a Nagyerdőre hülyét csinálni magunkból, ugyanis ott fotózkodtunk. Jókat nevettünk közben, mert ha két dilis összekerül... XD

Mindegy is nem húzom tovább a szót, kukkantsatok be a galériába, és váljatok egyé a természettel. De vigyázzatok, nehogy elvarázsoljon benneteket az Erdő Gonosz Boszorkája, és ti is faként végezzétek. Faként... X”D Jó befejeztem :D

Friss képek a galériában! >>

Hejhó Ősz!

2017.09.06. 13:08, Vampy

Ne késeljetek meg de én már vártam nagyon ezt az évszakot, főleg a szeptembert. Hiányzott a bakancsom, a bőrdzsekim, a jó kis rocker pólók, na meg a fejhallgatóm – amit még mindig nem használtam eddig de mindegy... - viszont vannak velejárói amikhez cseppet sem füllik a fogam.

Ma csak amolyan random bejegyzéssel érkeztem amiben leírom, hogy miért szeretem és miért utálom az őszt.

Mivel általában a rossz dolgokon szeretek túlesni, így ezekkel kezdeném.

Egy kis hangulatzene a bejegyzéshez és netről összeszedett képekhez. Kapcsold csak be olvasás közben, igazi őszies hangulatú. :D

1. Dolog amit rühellek az őszben. Senki ne vegye magára, de gyűlölöm azt, hogy ilyenkor nagy a tömeg. Nincs személy szerint senkivel bajom míg nem bántanak, de van bennem egy enyhe távolságtartás mindenki felé, és ha épp utazok munkába eléggé antiszoc tudok lenni. Zene on, világ off...

2. Ami szintén nem szívem csücske ebben az évszakban az a hideg. Igen, tudom, mi lesz velem télen, de bakker, aki olvas régóta tudja, hogy milyen fázós vagyok. Ha ilyenkor ne adj isten otthon felejtem a dzsekim, és este 15 fokban kell hazamennem vacogok.

3. Az öltözködés. Bár imádom a bejegyzés elején felsorolt dolgokat magamon hordani, felvenni már kevésbé. Főleg ha póló van a dzseki alatt, a hajam ki van bontva és rácsavarodik a karomra a dzseki ujjában. Mozdulni nem tudok, bár ezt gondolom nem kell mondanom hosszú hajú olvasóimnak. :D a sercegő hatású hajról már nem is írok inkább... Plusz még a bakancs is sok időt vesz el mert bár be van főzve, mégis jól meg kell húzni azt a 10 sort...

4. Sötét! Alapjáraton szeretem a sötétséget, de így ősszel már tényleg esélyem sincs naplementét látni, max heti egyszer. Ez egy apróság, de mégis sokat jelent számomra, hisz a napfelkeltét mindig átalszom, a naplemente meg az egyik legszebb dolog a természetben ami közel áll a szívemhez.

5. Eső! Bentről imádom de mikor épp elázom az már nem túl kellemes. A vizes kutyáról már nem is beszélve. Fúj...

6. Csoportok a munkahelyen. Bár nekünk ez jó bevétel, én mégsem szeretem mikor akkora a zsivaj. Arról már nem is beszélve, hogy ha nő a létszám, akkor a problémák száma is fokozódik. Míg az egyik fázik a 29 fokos vízben a másik meg azért nyávog mert meleg. Az ablakokat sem lehet úgy tartani, hogy mindenkinek megfelelő legyen, szóval kész káosz.

Na de elég volt a sok negatív dologból, most jöjjenek azok amikért úgy vártam már az őszt!

1. Amiért mindig várom az őszt, az a névnapom. Azt kell mondanom, hogy talán ez az évszak és a nevem szerettette meg velem a szeptembert. Mert hiába kellett suliba mennem szeptember elsején, pár hét múlva jött a névnapom, és egy pici színt vitt a szürke hétköznapok közé. :)

2. A lehulló falevelek. Imádom a látványát, a talpam alatt ropogó hangot, és az ősz tipikus illatát. Előidéz bennem egyfajta elmúlás érzést, ami kissé szomorú, hisz elbúcsúzom a nyári időtől, de mégis jó érzéssel, és meleggel tölti meg a szívem mert olyan mintha mindent újra kezdhetnék. Furcsa nem?

3. A borús idő. Alapvetően szeretem a napsütést, de a jóból is megért a sok. Ilyenkor jó egy vastag pulcsiban ücsörögve a félhomályban – akár röpke kávészünetben is kiülni a munkahelyem udvarára - egy gőzölgő forrócsokival a kezemben és beszélgetni párommal, meg a barátaimmal akik épp beugrottak hozzám. Esetleg otthon, vagy máshol ugyan ezt megtenni. :3

4. A forró kávé, tea, vagy kakaó. Nem részletezem. :D

5. Road koncert! Ez most egy idei dolog, de pont névnapomon megyünk ami wow! Hatalmas névnapi ajándék számomra. Már csak egy aláírás és a jövő hónapban meg is lesz a tervezett tetoválásom. Majd szorítsatok, hogy jussak hozzá.

6. Allergia szezon vége. Ilyenkor már nem érzékelem, hogy folyna az orrom vagy viszketne a szemem, így úgy élhetek mint bárki más allergia gyógyszer nélkül.

7. Őszies öltözet. Akik ismernek azok tudják, milyen stílust hordozok magamon, és ez cseppet sem nyári 45 fokos meleg barát. Nagyjából ilyenkor tudom igazán kifejezni a saját kis világom. Plusz a kendők. A szürke, a vörös- tollas, és a vörös pöttyös ami olyan mintha vérfoltok borítanák.

8. Mivel vége a melegnek, a hajamat is bátran száríthatom és vasalhatom anélkül, hogy megsüljek a forróságtól. Plusz a frissen felkent sminkem sem hagy nyomot a szemem alatt és a szemöldököm alatt sem, hosszú szempilla átka.

9. Végre alhatok 100 takaróval, édes melegben és puhaságban. Ezek a legpihentetőbb éjszakák, mondjuk nem mintha nem lett volna egész nyáron minimum 3 takaró az ágyamban...

10. Óh, és majd el felejtettem. Hamarosan itt a kedvenc ünnepem, a halottak napja, vagyis a Halloween. :3 Kár hogy nálunk nem tartják, minden esetre én tuti dekorálok otthon.

Na de ennyi lett volna mára ez a bejegyzés. Ti miket szerettek és miket kevésbé az őszben. A sulin kívül persze... :D Írjátok meg bátran, ha pedig blogolsz, csinálj te is erről egy bejegyzést, de ne felejtsd el bedobni ide. Kíváncsi vagyok ki mit szeret az őszben. :3 

 

Szerkesztő: Vampy | Oldal létrehozása: 2014. 03. 23. | Indulása: 2014. 07. 16. | Témája: Blog | Kódok: Linda design és Glamour factory  

wonderfullife2017.sosugary.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok